Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +10 до +13°C -Јасно

Понеделник, Декември 25, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:58, Зајдисонце 16:12.
Месечината:  Изгревање на Месечината 14:34, Заоѓање на Месечината 05:36, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно +4+11 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 51-65%
Облачност: 2%
Атмосферски притисок: 945-947 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +10+13 °CЈасно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 44-57%
Облачност: 14%
Атмосферски притисок: 945 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Променливо облачно +6+9 °CПроменливо облачно

северозападен

Ветер: лесен бризсеверозападен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 62-67%
Облачност: 66%
Атмосферски притисок: 947 хПа
Прегледност: 100%