Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +10 до +13°C -Јасно

Четврток, Февруари 8, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:39, Зајдисонце 17:00.
Месечината:  Изгревање на Месечината 05:55, Заоѓање на Месечината 14:59, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 2,5 (низок)
ноќод 05:00 до 06:00Многу облачно +4+6 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 68-72%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 939-941 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Многу облачно +5+11 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 43-72%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +10+13 °CЈасно

западен

Ветер: лесен бриззападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 37-50%
Облачност: 17%
Атмосферски притисок: 939-940 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +6+10 °CЈасно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 56-78%
Облачност: 11%
Атмосферски притисок: 940 хПа
Прегледност: 100%