Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +10 до +12 °C -Облачно

Вторник, Ноември 21, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:29, Зајдисонце 16:12.
Месечината:  Изгревање на Месечината 13:11, Заоѓање на Месечината –:–, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +5+11 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 67-87%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Многу облачно +10+12 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 64-74%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 939-940 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +8+9 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 74-78%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Прегледност: 100%