Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +10 до +11°C со Кратки дождови

Среда, Ноември 22, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:30, Зајдисонце 16:11.
Месечината:  Изгревање на Месечината 13:35, Заоѓање на Месечината 00:33, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +8+10 °CКратки дождови

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 85-92%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Атмосферски врнежи: 0,6 мм
Прегледност: 31-64%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +10+11 °CКратки дождови

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 86-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-940 хПа
Атмосферски врнежи: 0,7 мм
Прегледност: 39-62%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +9+10 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 95-97%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-944 хПа
Атмосферски врнежи: 2 мм
Прегледност: 11-27%