Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +10 до +11°C -Делумно облачно

Четврток, Јануари 4, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 07:00, Зајдисонце 16:19.
Месечината:  Изгревање на Месечината –:–, Заоѓање на Месечината 11:20, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +4+9 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 71-86%
Облачност: 97%
Атмосферски притисок: 939 хПа
Прегледност: 76-100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +10+11 °CДелумно облачно

западен

Ветер: нежен бриззападен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 65-71%
Облачност: 63%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно +7+9 °CДелумно облачно

западен

Ветер: лесен бриззападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 72-84%
Облачност: 43%
Атмосферски притисок: 939-941 хПа
Прегледност: 100%