Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +1 до +3°C -Делумно облачно

Петок, Декември 8, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:47, Зајдисонце 16:06.
Месечината:  Изгревање на Месечината 01:50, Заоѓање на Месечината 13:18, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,5 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Јасно -2+2 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 71-94%
Облачност: 31%
Атмосферски притисок: 944 хПа
Атмосферски врнежи: 1,5 мм
Прегледност: 69-100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +1+3 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 70-85%
Облачност: 45%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно -20 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 87-94%
Облачност: 23%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%