Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -1 до +3°C -Делумно облачно

Среда, Јануари 24, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:53, Зајдисонце 16:41.
Месечината:  Изгревање на Месечината 15:12, Заоѓање на Месечината 06:23, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 2,3 (низок)
утроод 06:00 до 12:00Делумно облачно -6+1 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 68-85%
Облачност: 36%
Атмосферски притисок: 953-956 хПа
Прегледност: 42-100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно -1+3 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 54-70%
Облачност: 66%
Атмосферски притисок: 953-955 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно -3-1 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 76-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 951-953 хПа
Прегледност: 100%