Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -1 до +2°C -Облачно

Четврток, Јануари 11, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:26.
Месечината:  Изгревање на Месечината 07:19, Заоѓање на Месечината 16:10, Месечна фаза: млада Месечина млада Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно -4+1 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 72-88%
Облачност: 81%
Атмосферски притисок: 949-951 хПа
Прегледност: 88-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно -1+2 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 71-83%
Облачност: 66%
Атмосферски притисок: 945-948 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно -2-1 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 85-90%
Облачност: 34%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 100%