Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -1 до +2°C -Јасно

Недела, Декември 17, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:54, Зајдисонце 16:08.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:48, Заоѓање на Месечината 21:09, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно -2+1 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 76-92%
Облачност: 55%
Атмосферски притисок: 963-965 хПа
Атмосферски врнежи:11 мм
Прегледност: 44-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно -1+2 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 73-86%
Облачност: 25%
Атмосферски притисок: 963-964 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно -2-1 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 77-83%
Облачност: 24%
Атмосферски притисок: 963-964 хПа
Прегледност: 100%