Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -1 до +2 °C -Сончево

Понеделник, Ноември 27, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:36, Зајдисонце 16:09.
Месечината:  Изгревање на Месечината 15:56, Заоѓање на Месечината 06:41, Месечна фаза: полна Месечина полна Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,3 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Јасно -90 °CЈасно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 55-88%
Облачност: 33%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 67-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно -1+2 °CЈасно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 48-74%
Облачност: 43%
Атмосферски притисок: 944 хПа
Прегледност: 96-100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно -2-1 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 77-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-944 хПа
Прегледност: 100%