Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од -1 до 0°C -Снег

Сабота, Декември 16, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:53, Зајдисонце 16:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:14, Заоѓање на Месечината 19:51, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: умерена бура
 Ултравиолетови индекс: 0,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Снег -10 °CСнег

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 94-98%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 949-953 хПа
Атмосферски врнежи: 2 мм
Прегледност:2%

денод 12:01 до 18:00Снег -10 °CСнег

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 91-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 953-956 хПа
Атмосферски врнежи: 1,3 мм
Прегледност:2-3%

вечерод 18:01 до 00:00Мал снег -2-1 °CМал снег

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 94-96%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 957-960 хПа
Атмосферски врнежи: 0,2 мм
Прегледност:2-23%