Временска прогноза во градот Битола, дневната е од -3 до -1°C -Јасно

Сабота, Јануари 13, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:59, Зајдисонце 16:28.
Месечината:  Изгревање на Месечината 08:46, Заоѓање на Месечината 18:51, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Јасно -6-3 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 60-80%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 82-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно -3-1 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 53-64%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 945-947 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно -4-3 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 66-73%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 945 хПа
Прегледност: 100%