Временска прогноза во градот Битола

Понеделник, Февруари 5, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:42, Зајдисонце 16:56.
Месечината:  Изгревање на Месечината 02:51, Заоѓање на Месечината 11:43, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 2,5 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно +4+11 °CЈасно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 42-68%
Облачност: 50%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +12+15 °CЈасно

западен

Ветер: лесен бриззападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 32-40%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 949 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +6+11 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 43-62%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 951 хПа
Прегледност: 100%