Временска прогноза во градот Битола

Петок, Февруари 2, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:45, Зајдисонце 16:52.
Месечината:  Изгревање на Месечината –:–, Заоѓање на Месечината 10:05, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,6 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно -2+4 °CОблачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 54-60%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 949-952 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +3+5 °CОблачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 51-68%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 951 хПа
Прегледност: 95-100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно -1+2 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 71-80%
Облачност: 81%
Атмосферски притисок: 952-953 хПа
Прегледност: 88-100%