Временска прогноза во градот Битола

Вторник, Јануари 30, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:48, Зајдисонце 16:48.
Месечината:  Изгревање на Месечината 21:26, Заоѓање на Месечината 09:05, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Делумно облачно -40 °CДелумно облачно

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 52-76%
Облачност: 31%
Атмосферски притисок: 960-961 хПа
Прегледност: 97-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно 0+2 °CЈасно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 45-54%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 959-960 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно -2-1 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 58-69%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 960 хПа
Прегледност: 100%