Временска прогноза во градот Битола

Среда, Мај 15, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:17, Зајдисонце 19:46.
Месечината:  Изгревање на Месечината 11:50, Заоѓање на Месечината 01:43, Месечна фаза: прва четвртина прва четвртина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 5,1 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Кратки дождови +9+14 °CКратки дождови

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 75-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Атмосферски врнежи: 0,3 мм
Прегледност: 81-100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +14+15 °CКратки дождови

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 75-81%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Атмосферски врнежи: 1,9 мм
Прегледност: 61-90%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +11+14 °CКратки дождови

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 85-91%
Облачност: 98%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Атмосферски врнежи: 0,4 мм
Прегледност: 37-64%