Временска прогноза во градот Битола

Понеделник, Јануари 29, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:49, Зајдисонце 16:47.
Месечината:  Изгревање на Месечината 20:27, Заоѓање на Месечината 08:47, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно -2+1 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 62-83%
Облачност: 41%
Атмосферски притисок: 959-960 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно 0+2 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 50-59%
Облачност: 52%
Атмосферски притисок: 959-960 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно -20 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 64-75%
Облачност: 30%
Атмосферски притисок: 959-960 хПа
Прегледност: 100%