Временска прогноза во градот Битола

Петок, Април 19, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:49, Зајдисонце 19:19.
Месечината:  Изгревање на Месечината 15:03, Заоѓање на Месечината 04:03, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 4 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +4+8 °CМногу облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 70-94%
Облачност: 92%
Атмосферски притисок: 939-940 хПа
Атмосферски врнежи: 0,2 мм
Прегледност: 35-82%

денод 12:01 до 18:00Дожд +8+10 °CДожд

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 64-79%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-939 хПа
Атмосферски врнежи:3,1 мм
Прегледност: 35-86%

вечерод 18:01 до 00:00Дожд +6+8 °CДожд

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 82-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936 хПа
Атмосферски врнежи: 1,4 мм
Прегледност: 47-100%