Временска прогноза во градот Битола

Четврток, Април 18, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:51, Зајдисонце 19:18.
Месечината:  Изгревање на Месечината 14:01, Заоѓање на Месечината 03:41, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 5,2 (умерен)
утроод 08:00 до 12:00Кратки дождови +5+11 °CКратки дождови

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 65-86%
Облачност: 74%
Атмосферски притисок: 932-933 хПа
Атмосферски врнежи: 0,8 мм
Прегледност: 43-100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +10+11 °CКратки дождови

западен

Ветер: нежен бриззападен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 50-61%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935 хПа
Атмосферски врнежи: 0,6 мм
Прегледност: 19-95%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +5+9 °CЈасно

северозападен

Ветер: лесен бризсеверозападен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 54-80%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-939 хПа
Прегледност: 65-100%