Временска прогноза во градот Битола

Вторник, Април 16, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:54, Зајдисонце 19:16.
Месечината:  Изгревање на Месечината 11:53, Заоѓање на Месечината 02:42, Месечна фаза: прва четвртина прва четвртина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 4,3 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +13+21 °CОблачно

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 42-64%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +22+23 °CОблачно

Ветер: нежен бризјугозападен, брзина 7-18 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 33-43%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-940 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +14+20 °CКратки дождови

Ветер: нежен бризјужен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 50-82%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935-937 хПа
Атмосферски врнежи: 1,9 мм
Прегледност: 94-100%