Временска прогноза во градот Битола

Четврток, Април 11, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:01, Зајдисонце 19:11.
Месечината:  Изгревање на Месечината 07:21, Заоѓање на Месечината 22:55, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 6,4 (висок)
утроод 08:00 до 12:00Јасно +10+19 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 38-70%
Облачност: 30%
Атмосферски притисок: 949-952 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Променливо облачно +20+22 °CПроменливо облачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 29-34%
Облачност: 21%
Атмосферски притисок: 952 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +13+20 °CЈасно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 28-55%
Облачност: 7%
Атмосферски притисок: 952-953 хПа
Прегледност: 100%