Временска прогноза во градот Битола

Понеделник, Април 1, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:17, Зајдисонце 19:00.
Месечината:  Изгревање на Месечината 01:38, Заоѓање на Месечината 10:10, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 5,1 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +11+19 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 33-53%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 945-948 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +22+24 °CОблачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-18 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 17-27%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 945-948 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +15+22 °CОблачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 31-41%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%