Временска прогноза во градот Битола

Четврток, Март 28, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:24, Зајдисонце 17:56.
Месечината:  Изгревање на Месечината 21:20, Заоѓање на Месечината 06:37, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 4,7 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Јасно +9+14 °CЈасно

западен

Ветер: лесен бриззападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 48-79%
Облачност: 48%
Атмосферски притисок: 936-940 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +14+16 °CЈасно

западен

Ветер: нежен бриззападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 42-49%
Облачност: 32%
Атмосферски притисок: 941 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +9+12 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 55-75%
Облачност: 50%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%