Временска прогноза во градот Битола

Четврток, Март 21, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:36, Зајдисонце 17:48.
Месечината:  Изгревање на Месечината 14:08, Заоѓање на Месечината 04:12, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 4,6 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Јасно +1+11 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 42-78%
Облачност: 14%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Променливо облачно +11+13 °CПроменливо облачно

северозападен

Ветер: нежен бризсеверозападен, брзина 4-14 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 35-44%
Облачност: 81%
Атмосферски притисок: 944-948 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +6+10 °CЈасно

западен

Ветер: лесен бриззападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 51-67%
Облачност: 34%
Атмосферски притисок: 945 хПа
Прегледност: 100%