Временска прогноза во градот Битола

Понеделник, Март 18, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:41, Зајдисонце 17:45.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:57, Заоѓање на Месечината 02:19, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 4,2 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +4+11 °CМногу облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 61-92%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 945 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +13+14 °CДелумно облачно

источен

Ветер: лесен воздухисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 44-55%
Облачност: 86%
Атмосферски притисок: 940-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +8+11 °CОблачно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 61-72%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941 хПа
Прегледност: 100%