Временска прогноза во градот Битола

Петок, Март 15, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:46, Зајдисонце 17:42.
Месечината:  Изгревање на Месечината 08:27, Заоѓање на Месечината –:–, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 3,6 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно +3+10 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 59-92%
Облачност: 51%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 87-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +10+11 °CОблачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 43-54%
Облачност: 91%
Атмосферски притисок: 943-945 хПа
Прегледност: 94-100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно +6+9 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 58-80%
Облачност: 37%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 100%