Временска прогноза во градот Битола

Понеделник, Март 11, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:52, Зајдисонце 17:37.
Месечината:  Изгревање на Месечината 06:31, Заоѓање на Месечината 19:10, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,6 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Многу облачно +7+12 °CМногу облачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 7-18 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 64-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 60-100%

денод 12:01 до 18:00Дожд +11+13 °CДожд

јужен

Ветер: свеж бризјужен, брзина 18-29 км/ч
Ветрови налети:61 км/ч
Релативна влажност: 56-77%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-941 хПа
Атмосферски врнежи: 2,7 мм
Прегледност: 60-100%

вечерод 18:01 до 00:00Кратки дождови +8+10 °CКратки дождови

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 7-18 км/ч
Ветрови налети:50 км/ч
Релативна влажност: 82-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Атмосферски врнежи: 2,8 мм
Прегледност: 54-98%