Временска прогноза во градот Битола

Недела, Јануари 28, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:50, Зајдисонце 16:46.
Месечината:  Изгревање на Месечината 19:26, Заоѓање на Месечината 08:27, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 08:00 до 12:00Делумно облачно -3+1 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 61-74%
Облачност: 55%
Атмосферски притисок: 955-957 хПа
Прегледност: 64-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +1+2 °CОблачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 11-18 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 53-65%
Облачност: 73%
Атмосферски притисок: 956-957 хПа
Прегледност: 95-100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно -2+1 °CОблачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 68-79%
Облачност: 81%
Атмосферски притисок: 957-959 хПа
Прегледност: 100%