Временска прогноза во градот Битола

Четврток, Март 7, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 05:59, Зајдисонце 17:33.
Месечината:  Изгревање на Месечината 04:29, Заоѓање на Месечината 13:48, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 3,1 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно +4+9 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 53-88%
Облачност: 93%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 82-93%

денод 12:01 до 18:00Облачно +8+10 °CОблачно

западен

Ветер: нежен бриззападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 43-56%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 84-100%

вечерод 18:01 до 00:00Променливо облачно +4+7 °CПроменливо облачно

северозападен

Ветер: лесен бризсеверозападен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 63-78%
Облачност: 94%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 94-100%