Временска прогноза во градот Битола

Понеделник, Март 4, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:04, Зајдисонце 17:29.
Месечината:  Изгревање на Месечината 01:43, Заоѓање на Месечината 10:23, Месечна фаза: последна четвртина последна четвртина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 2,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Облачно +4+11 °CОблачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 61-82%
Облачност: 97%
Атмосферски притисок: 940 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Кратки дождови +10+12 °CКратки дождови

југоисточен

Ветер: умерен бризјугоисточен, брзина 14-22 км/ч
Ветрови налети:43 км/ч
Релативна влажност: 52-72%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935-939 хПа
Атмосферски врнежи: 0,3 мм
Прегледност: 90-100%

вечерод 18:01 до 00:00Дожд +7+10 °CДожд

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 78-91%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 935-936 хПа
Атмосферски врнежи:12,6 мм
Прегледност: 22-73%