Временска прогноза во градот Битола

Вторник, Февруари 27, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:13, Зајдисонце 17:22.
Месечината:  Изгревање на Месечината 20:19, Заоѓање на Месечината 07:29, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +6+11 °CМногу облачно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 74-92%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 55-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +11+12 °CОблачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 61-74%
Облачност: 99%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +8+10 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 80-90%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 71-100%