Временска прогноза во градот Битола

Петок, Февруари 23, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:19, Зајдисонце 17:18.
Месечината:  Изгревање на Месечината 16:16, Заоѓање на Месечината 06:08, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 3,1 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +3+11 °CМногу облачно

југоисточен

Ветер: нежен бризјугоисточен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 59-86%
Облачност: 92%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 88-100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +11+13 °CОблачно

југозападен

Ветер: нежен бризјугозападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 47-56%
Облачност: 90%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +7+10 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 62-74%
Облачност: 81%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%