Временска прогноза во градот Битола

Четврток, Февруари 22, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:21, Зајдисонце 17:16.
Месечината:  Изгревање на Месечината 15:12, Заоѓање на Месечината 05:39, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 3,1 (умерен)
утроод 07:00 до 12:00Јасно +1+9 °CЈасно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 61-83%
Облачност: 4%
Атмосферски притисок: 948 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +10+11 °CЈасно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 41-55%
Облачност: 85%
Атмосферски притисок: 944-947 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +6+9 °CОблачно

југозападен

Ветер: лесен бризјугозападен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 54-73%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 100%