Временска прогноза во градот Битола

Недела, Февруари 18, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:26, Зајдисонце 17:12.
Месечината:  Изгревање на Месечината 11:14, Заоѓање на Месечината 02:28, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 3 (умерен)
утроод 08:00 до 12:00Делумно облачно +3+10 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 45-80%
Облачност: 75%
Атмосферски притисок: 955-956 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +9+11 °CЈасно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 36-52%
Облачност: 31%
Атмосферски притисок: 953-955 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно +4+8 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 60-83%
Облачност: 36%
Атмосферски притисок: 955 хПа
Прегледност: 100%