Временска прогноза во градот Битола

Четврток, Февруари 15, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:30, Зајдисонце 17:08.
Месечината:  Изгревање на Месечината 09:23, Заоѓање на Месечината –:–, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,7 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Јасно -1+5 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 47-77%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +5+7 °CЈасно

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 40-47%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 948 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +1+4 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 54-72%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 100%