Временска прогноза во градот Битола

Среда, Февруари 14, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:32, Зајдисонце 17:07.
Месечината:  Изгревање на Месечината 08:57, Заоѓање на Месечината 22:52, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 2,2 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Делумно облачно +2+6 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: нежен бризсевероисточен, брзина 7-18 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 60-85%
Облачност: 71%
Атмосферски притисок: 944-945 хПа
Прегледност: 58-100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +5+7 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: умерен бризсевероисточен, брзина 18-22 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 49-56%
Облачност: 46%
Атмосферски притисок: 944-947 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +1+4 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 61-71%
Облачност: 17%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 100%