Временска прогноза во градот Битола

Сабота, Февруари 10, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:36, Зајдисонце 17:02.
Месечината:  Изгревање на Месечината 07:13, Заоѓање на Месечината 17:43, Месечна фаза: млада Месечина млада Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,5 (низок)
утроод 06:00 до 12:00Облачно +5+11 °CОблачно

југоисточен

Ветер: нежен бризјугоисточен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 54-71%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +11+13 °CОблачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-18 км/ч
Ветрови налети:43 км/ч
Релативна влажност: 41-53%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +9+10 °CОблачно

јужен

Ветер: нежен бризјужен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 55-58%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Прегледност: 100%