Временска прогноза во градот Битола

Вторник, Февруари 6, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:41, Зајдисонце 16:57.
Месечината:  Изгревање на Месечината 03:59, Заоѓање на Месечината 12:36, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,6 (низок)
ноќод 05:00 до 06:00Делумно облачно +4+6 °CДелумно облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 59-67%
Облачност: 54%
Атмосферски притисок: 951 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Делумно облачно +4+12 °CДелумно облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 44-68%
Облачност: 85%
Атмосферски притисок: 949-951 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +12+15 °CЈасно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 33-48%
Облачност: 26%
Атмосферски притисок: 947-949 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно +7+11 °CЈасно

западен

Ветер: лесен бриззападен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 53-63%
Облачност: 32%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 100%