Во дворно место во с. Братиндол – битолско, била пронајдена неексплодирана граната

На 15.11.2023 во 12.30 часот во СВР Битола било пријавено дека во дворно место во с.Братиндол, битолско, била пронајдена неексплодирана граната. Од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување Битола гранатата била подигната и било констатирано дека станува збор за артилериска граната од 75мм од Првата светска војна.