(ВИДЕО) ЛАМБЕ АЛАБАКОВСКИ СО НОВО МУЗИЧКО ДЕЛО ,,ДЕЈГИДИ ЛУДИ МЛАДИ ГОДИНИ”

Со својата виртуозна изведба во нов аранжман, Ламбе Алабаковски ја обновува македонската изворна песна, ,,Дејгиди Луди Млади Години“. Македонскиот пејач Ламбе Алабаковски со својот уникатен глас и музички израз, додава нова димензија на оваа македонска изворна песна.

Ова е уште еден музички подарок од Алабаковски за македонската публика.