В сабота стартува плеј-офот на Суперлигата за сезоната 2023/24

Еурофарм Пелистер е најгледана екипа во македонскиот ракомет. Култот за нашите домашни натпревари е добро познат насекаде во светот, а нова страница од нашата прекрасна приказна ќе испишеме оваа пролет.

В сабота стартува плеј-офот на Суперлигата за сезоната 2023/24, а наша цел и одговорност е да ја одбраниме титулата освоена во мај 2023 година. Пред нас се четиринаесет финалиња, а седум од нив ќе се играат во нашиот дом – спортската сала „Боро Чурлевски“. На местото каде се чувствуваме како со играч повеќе и годинава очекуваме рекорд на посети, полна сала и заедничка сплотеност до остварување на целта.

Плеј-оф 2023/04:

 1. коло – Еурофарм Пелистер – Вардар 1961
 2. коло – Бутел Скопје – Еурофарм Пелистер
 3. коло – Еурофарм Пелистер – Охрид
 4. коло – Еурофарм Пелистер – Пролет
 5. коло – Тиквеш – Еурофарм Пелистер
 6. коло – Еурофарм Пелистер – Струга
 7. коло – Алкалоид – Еурофарм Пелистер
 8. коло – Вардар 1961 – Еурофарм Пелистер
 9. коло – Еурофарм Пелистер – Бутел Скопје
 10. коло – Охрид – Еурофарм Пелистер
 11. коло – Пролет – Еурофарм Пелистер
 12. коло – Еурофарм Пелистер – Тиквеш
 13. коло – Струга – Еурофарм Пелистер
 14. коло – Еурофарм Пелистер – Алкалоид