РК Еурофарм Пелистер ги собра наградите во изборот на Општинскиот сојуз на спортови

РК Еурофарм Пелистер ги собра наградите во изборот за најдобрите спортисти и спортски екипи за 2023 година во изборот на Општинскиот сојуз на спортови.

  • Жарко Пешевски е спортист на Битола за 2023 година
  • РК Еурофарм Пелистер е клуб на годината за 2023 година
  • Посебно постхумно признание за поранешниот претседател на клубот Силјан Мицевски