При извршување работи на нива во с.Драгожани, битолско била пронајдена граната

На 28.03.2024 во 08.47 часот во СВР Битола, В.К. пријавила дека при извршување работи на нива во с.Драгожани, битолско, била пронајдена стара граната. Пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување Битола безбедно ја подигнал гранатата и констатирал дека се работи за артилериска граната од Првата светска војна со калибар 75мм.