Од денес нов играч на ФК Пелистер е искусниот крилен фудбалер Вилдан Керим

Фудбалскиот клуб Пелистер ја известува целокупната јавност дека од денес нов играч на нашиот клуб е искусниот крилен фудбалер Вилдан Керим. Во својата кариера Керим настапуваше во повеќе клубови, покрај Детонит, беше дел и од Гостивар, Вардар, Скопје, Борец, косовските Дукаѓини и Дреница, а имаше настапи и во Турција.

Клубот му посакува топло добредојде и многу заеднички успеси во наредната полусезона.