На територија на Битола спроведена е засилена акциска контрола – под дејство на алкохол 12 на територија на Битола

Во текот на изминатата вечер (25/26.11.2023) во периодот од 22.00 до 04.00 часот на територија на Битола и Прилеп спроведена е засилена акциска контрола за санкционирање на возачи кои управуваат возило под дејство на алкохол. При контролата, санкционирани се 17 возачи под дејство на алкохол. Од нив 12 на територија на Битола, а 5 во Прилеп. За време на контролата биле санкционирани и други видови прекршоци.