На патот Битола-Прилеп при преглед на Д.Т.(25) од Битола, пронајдени се пиротехнички средства

На 14.12.2023, од страна на полициски службеници од СВР Битола, на патот Битола – Прилеп во близина на бензинска пумпа, при преглед на Д.Т.(25) од Битола, пронајдени се пиротехнички средства. По целосно документирање на случајот, против лицето ќе биде поднесена соодветна пријава.