На денешен ден пред 79 години, формиран е нашиот фудбалски клуб ,,Пелистер”!

Среќен 79-ти роденден Пелистере!

На денешен ден, пред точно 79 години, е формиран нашиот фудбалски клуб ,,Пелистер”.

ФК Пелистер е култен фудбалски клуб од Битола, кој започнува официјално да живее на фудбалската сцена во Македонија од 1945 година. Своите натпревари ги игра на стадионот „Петар Милошевски“ и секогаш има поддршка од нашите верни навивачи и поддржувачи „Чкембари“.

Како еден од нашите најрепрезентативни клубови, низ нашата богата историја во клубот, со свој печат и вградени дела поминале повеќе фудбалери, трненери, управи, навивачи и љубители на фудбалот во Битола.

Денес им се заблагодаруваме на оние кои го формирале клубот во далечната 1945 година, како и на сите наши досегашни поддржувачи и фанови.