МЕТЕО: Времето денес во Битола ќе биде од 6 до +14 °C -Делумно облачно

Петок, Ноември 17, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:24, Зајдисонце 16:15.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:48, Заоѓање на Месечината 19:32, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 2,2 (низок)
ноќод 00:01 до 06:00Многу облачно +6+7 °CМногу облачно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 78-80%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 943-945 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Делумно облачно +6+14 °CДелумно облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 32 км/ч
Релативна влажност: 58-77%
Облачност: 98%
Атмосферски притисок: 940-943 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +12+15 °CДелумно облачно

југозападен

Ветер: нежен бризјугозападен, брзина 11-14 км/ч
Ветрови налети:43 км/ч
Релативна влажност: 56-67%
Облачност: 83%
Атмосферски притисок: 937-939 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Дожд +10+12 °CДожд

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 36 км/ч
Релативна влажност: 71-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-937 хПа
Атмосферски врнежи:9,6 мм
Прегледност: 70-100%