Промени што Го Отчукуваат Животот

Автор за Конзули.мк: МАРИЈА БАКИЕВСКА

Можеби нема да променеш нечие срце
Ама можеш да променеш нечие отчукување!
Можеби нема да променеш нечии очи
Ама можеш да променеш нечии сјај!
Можеби нема да променеш нечии дланки
Ама можеш да променеш нечии трепет!
Можеби нема да променеш нечии живот
Ама можеш да променеш нечии ден!
Убав мој човеку и убава моја
Приликата е во твоите и во моите раце,
Што ова утро ќе менуваме?
Мисли или приоритети
Зборови или места
Чувства или одлуки
Што и да одлучиш јас навивам за тебе, погледни во трибините таму ќе ме видиш!