Епска Биографија: Филмот ,,Наполеон” во кино Браќа Манаки – Среда 20 часот!

Во кино „Браќа Манаки“ утре (Среда) од 20 часот можете да го погледнете филмот „Наполеон“ во кој Хоакин Финикс и Ванеса Кирби ги играат главните улоги. Историчарката Кетрин Естбери ја интересирало што знаеме за романсата меѓу Наполеон и Жозефинa врз основа на историски извори.